Zdravim, nejsem priznivcem prekupniku z Aukra, kteri nechavaji celni poplatky a doplatky DPH na zakaznikovi a vytvari tak skryte vicenaklady za zbozi. Prispeju ale svou trochou do mlynku, treba to pomuze lidem, co si to objednaji pro sebe.
Koupil jsem si tuhle silenost v jednom cinskem eshopu. Cenovka za zbozi a dopravu 200USD + nejaky procenta za platbu PayPalem + DPH a celni poplatek, celkem cca 4500 penez a telefon do 14ti dnu na poste primo od vyrobce ze Singapuru. Za ty prachy gut telefon, rychlej, neseka se a relativne dlouho vydrzi (2-3dny). Pokud jen volate, tak 5 dni neni problem. Display excelentni IPS. Podrobil jsem sklo testu odolnosti a prejeti okraje jidelni vidlickou prestal bez uhony

Potesi "pouzdro" s krytem na display, ktery se sestava ze zadniho plastovyho krytu, co se nacvakne misto originalu a pres displej se preklopi vyztuzeny kozeny kryt. Sikovny. Kdyci folie z baleni nema smysl lepit, chce to sehnat matnou "antiglare". Alespon ja jsem na ni zvykly.
Operacku to ma 512 MB, a uloziste jen 2GB, ale pro toho kdo ma 64GB kartu je to stejne jedno. Jo, podporuje 64GB kartu. Alespon u me. Muj telefon ma taky standardne cestinu, plnou samozrejme. Z vybavy asi nejdiskutovanejsi je Android 4.1.1, kompas, pak GPS s velmi dobrou citlivosti, wifi b/g/n, 8MPix fotak (ktery ma trosku problem s automatickym ostrenim, ale to se doladi), atd., je tam toho opravdu hodne. V prislusenstvi mimo jine 2x baterie 2800 mAh a sluchatka (hands free), jejichz zvuk velmi mile prekvapil. To i repracek v telefonu i sluchatko pri hovoru.
Na strankach vyrobce ZOPO se daji stahnout ovladace do PC, po jejichz instalaci a pripojeni telefonu k PC se daji mezi telefonem a kompem volne kopirovat data.
Pro opravdovy silence je i verze s 6" displayem

V tehle cenove kategorii se jinej telefon vybavou a kvalitou provedeni nechyta. Ja doporucuju. Za zlomek ceny je tu neco hodne podobnyho tomu, co tzv "znackovi" vyrobci nabizi za ceny nekolikanasobne vyssi.